Nu bezig:
Verken je autisme (vrouwen) tot – Online gespreksgroep
Bekijk activiteit

Eiercurry

  • Tijdsduur 1 uur
  • Keuken Indiaas
  • Gang Hoofdgerecht

Variaties Er zijn talloze variaties op deze curry omdat er veel heerlijke specerijen zijn die er in allerlei verhoudingen doorheen kunnen. Wat je niet in huis hebt kun je altijd wel ergens door vervangen. 1. De garam masala kan worden vervangen voor de kerrie die bij elke supermarkt te koop is. 2. Omdat er veel […]

Kookgerei

Het nummer voor elk voorwerp verwijst naar hetzelfde nummer in de afbeelding.

Ingrediënten voor personen

Het aantal personen kun je hierboven aanpassen. Het nummer voor elk ingrediënt verwijst naar hetzelfde nummer in de afbeelding.

Nr. Ingrediënt Hoeveelheid Eenheid
1 Eieren 8 stuks
2 Ui 4 stuks
3 Tomaten 4 stuk(-s)
4 Tomatenpuree 4 eetlepel
5 Knoflook 4 teen/tenen
6 Gember 3 theelepel
7 Groene milde chilipepers 6 stuks
8 Zout 0.4 theelepel
9 Kurkuma 0.8 theelepel
10 Chilipoeder 0.4 theelepel
11 Garam masala 0.8 theelepel
12 Olie 8 theelepels
13 Water 200 milliliter
14 Korianderzaad 2 theelepel

Variaties

Er zijn talloze variaties op deze curry omdat er veel heerlijke specerijen zijn die er in allerlei verhoudingen doorheen kunnen. Wat je niet in huis hebt kun je altijd wel ergens door vervangen. 1. De garam masala kan worden vervangen voor de kerrie die bij elke supermarkt te koop is. 2. Omdat er veel smaak aan de curry zelf zit, kun je voldoen met simpele gestoomde of gekookte groenten, zoals kool en broccoli. Hier hoeft dan verder niets aan te gebeuren. 3. Om tijd en vaat te besparen kunnen de eieren ongekookt in de curry worden gelegd. Het is voldoende om ze dan een kwartier mee te laten koken. Ze nemen dan minder smaak op, maar het is wel makkelijker dan voorkoken. Aangezien de eieren met deze methode niet geschrokken zijn, zijn ze lastiger te pellen, èn nog warm.