Nu bezig:
Verken je autisme (vrouwen) tot – Online gespreksgroep
Bekijk activiteit

Aubergineschotel met pasta en pesto

  • Tijdsduur 1 uur en 30 minuten
  • Keuken Italiaans
  • Gang Hoofdgerecht

Variaties Mocht je het maken van de aubergineschotel in combinatie met de pasta en de pesto te veel werk vinden, dan kun je overwegen om de pesto te kopen. Dit is echter een heel ander product (lees: minder lekker). Een andere variatie is om te experimenteren met de temperatuur van de oven en de baktijd. […]

Kookgerei

Het nummer voor elk voorwerp verwijst naar hetzelfde nummer in de afbeelding.

Ingrediënten voor personen

Het aantal personen kun je hierboven aanpassen. Het nummer voor elk ingrediënt verwijst naar hetzelfde nummer in de afbeelding.

Nr. Ingrediënt Hoeveelheid Eenheid
1 Aubergine 1.32 Stuk(-s)
2 Tomaat 4 Stuk(-s)
3 Room 100 mL
4 Kaas 12 Plakjes
5 Parmezaanse kaas 120 Gram
6 Pijnboompitten 80 Gram
7 Basilicum 80 Gram
8 Olijfolie extra vierge 80 mL
9 Olijfolie "normaal" 80 mL
10 Knoflook 2 Teen/tenen
11 Zout Naar smaak
12 Peper Naar smaak
13 Spaghetti 320 Gram

Variaties

Mocht je het maken van de aubergineschotel in combinatie met de pasta en de pesto te veel werk vinden, dan kun je overwegen om de pesto te kopen. Dit is echter een heel ander product (lees: minder lekker). Een andere variatie is om te experimenteren met de temperatuur van de oven en de baktijd. Ook kun je spelen met het aantal lagen. Voor een kleine hoeveelheid kun je werken met één laag tomaat op één laag aubergine, en voor een grotere bereiding kun je drie lagen van elk gebruiken. Dat laatste kun je ook doen wanneer je de tomaat en aubergine in dunnere plakjes sijdt.