Tomatensoep Tijdsduur 45 minuten Keuken Italiaans Gang Voorgerecht Voor tomatensoep zijn talloze recepten; onder andere dit lekkere maar relatief simpele recept dat in mijn familie veel wordt gemaakt. Wellicht heb je de pimentkorrels niet in huis, maar ook zonder dat, of wellicht met andere kruiden, is het nog een heerlijke soep. Lees verder
Kruidnoten Tijdsduur 1 uur en 30 minuten Keuken Nederlands Gang Tussendoortje Variaties Een variatie die wellicht al op is gevallen, is het feit dat in dit recept geen melk is gebruikt, maar slagroom. Verder worden de kruidnoten het lekkerste wanneer de koekkruiden vers gemaakt zijn. Recepten hiervoor zijn makkelijk te vinden. Om de gehele specerijen, zoals kruidnagel, kardemom, foelie, en kaneel, goed te kunnen malen, kunnen […] Lees verder
Aubergineschotel met pasta en pesto Tijdsduur 1 uur en 30 minuten Keuken Italiaans Gang Hoofdgerecht Variaties Mocht je het maken van de aubergineschotel in combinatie met de pasta en de pesto te veel werk vinden, dan kun je overwegen om de pesto te kopen. Dit is echter een heel ander product (lees: minder lekker). Een andere variatie is om te experimenteren met de temperatuur van de oven en de baktijd. […] Lees verder
Pindasoep Tijdsduur 1 uur Keuken Surinaams Gang Hoofdgerecht Variaties Van de lijst van ingrediënten kunt u weglaten wat u niet heeft, niet lekker vindt, of niet nodig vindt, maar uiteraard kunt u er ook van alles aan toevoegen. Een leuke touch kunt u geven met geprakte banaan. Voeg liever te weinig dan te veel op, bijvoorbeeld een kwart tot een halve banaan voor […] Lees verder
Rijst met ratatouille Tijdsduur 1 uur Keuken Frans Gang Hoofdgerecht Variaties Het bovenstaande recept is relatief simpel aangezien ik niet precies weet welke specerijen en verse tuinkruiden iedereen in huis heeft. Het is lekker om er verse rozemarijn door te doen. Er zit meestal al gedroogde rozemarijn door de Italiaanse kruiden. Verder kun je de verhoudingen naar eigen behoefte bijsturen. Een extra tomaat kan bijvoorbeeld […] Lees verder
Fryske dúmkes Tijdsduur 1 uur en 30 minuten Keuken Nederlands Gang Tussendoortje Variaties De eerste variatie die mij te binnenschiet is wellicht een beetje flauw: je kunt je uitleven op het perfectioneren van de vorm van de koekjes. Op de bovenstaande foto’s zijn eerder wijsvingers dan duimen te zien. Een andere “variatie” is meer een praktische tip, en dat is het variëren van de temperatuur en baktijd. […] Lees verder
Shakshuka Tijdsduur 20 minuten Keuken Israëlisch Gang Lunch Variaties Bij shakshuka zijn er talloze variaties mogelijk. Één aspect waarin veel kan worden gevarieerd is de samenstelling van de specerijen, en die van de verse tuinkruiden. Als specerijen zijn sumak en za’atar erg goed geschikt, maar deze zijn niet overal verkrijgbaar. Verse peterselie en koriander daarentegen weer wel. De gebruikte groenten kun je ook […] Lees verder
Spaghetti met kip in roomsaus en salade Tijdsduur 30 minuten Keuken Italiaans Gang Hoofdgerecht Variaties Voor de salade kun je de groenten gebruiken die je zelf lekker vindt, en die in het seizoen passen. Verse peterselie doet het ook goed. Spaghetti kan vervangen worden door tagliatelle, linguine, en andere “lange” pasta’s. Farfalle, penne, en andere pastasoorten vind ik minder goed geschikt. Daarnaast is kleur een leuk aspect om mee […] Lees verder
Eiercurry Tijdsduur 1 uur Keuken Indiaas Gang Hoofdgerecht Variaties Er zijn talloze variaties op deze curry omdat er veel heerlijke specerijen zijn die er in allerlei verhoudingen doorheen kunnen. Wat je niet in huis hebt kun je altijd wel ergens door vervangen. 1. De garam masala kan worden vervangen voor de kerrie die bij elke supermarkt te koop is. 2. Omdat er veel […] Lees verder
Linzensoep Tijdsduur 1u 15min Keuken Internationaal Gang Hoofdgerecht Deze linzensoep is makkelijk te maken en erg lekker. Deze voldoet als hoofdgerecht, maar kan ook als voorgerecht worden gegeten. Lees verder
Mac-Ha-Ka-To: Macaroni met ham, kaas en tomatensaus uit de oven Tijdsduur 1 uur en 15 minuten Keuken Italiaans Gang Hoofdgerecht Macaroni met ham, kaas en tomatensaus uit de oven is geen makkelijk gerecht. Maar het is de moeite waard. Lees verder